Bakalar s povrćem na dva načina

Ekipa Kruške: Marko Anić i Edita Šore, voditeljica nabave i fitness instruktorica iz Supetra na Braču, pobijedila je ekipu Jabuke: Anitu Margić i Aleksandru Lukić-Skelić, učiteljicu razredne nastave iz Metkovića.
Gost kuhar bio je Nenad Posavac.

Recept Marka Anića: Bakalar s povrćem na dva načina


Sastojci:

- 0,4 kg foleta bakalara
- 0,1 kg poriluka
- 0,1 kg mrkva
- 0,2 kg celerovog korijena
- 0,2 kg tikvica
- 0,3 kg krumpir
- 0,1 l ulja

Priprema:

Od filetiranog bakalara formiramo manje odreske, dio povrća narežemo na štapiće te ih stavljamo u smjesu jaja, brašna i hladne vode pa pržimo u dubokom vrućem ulju (u toj smjesi pržimo i dio bakalara). Ostatak povrća koristimo za povrće na grill tavi. Krumpir skuhamo i napravimo pire. Celerov korijen također skuhamo i napravimo pire i spojimo ga s pireom od krumpira. Drugi dio bakalara koristimo za pečenje, jednu stranu uvaljamo u crni sezam i brašno ili krušne mrvice te pečemo prvo s te strane. Serviramo po želji, povrće s grilla i pečeni bakalar sa slamicom od poriluka, a pohani bakalar s tempurom od povrća i pireom od krumpira i celera.