Uskrsni slasni zalogaji

Ekipa Kruške: Marko Anić i Edita Šore, voditeljica nabave i fitness instruktorica iz Supetra na Braču, pobijedila je ekipu Jabuke: Anitu Margić i Aleksandru Lukić-Skelić, učiteljicu razredne nastave iz Metkovića.
Gost kuhar bio je Nenad Posavac.

Recept Anite Margić: Uskrsni slasni zalogaji


Sastojci:

- par većih odrezaka ombola
- 2 vezice šparoga
- 2 vezice mladog luka
- 1 svježi hren
- 100 ml milerama
- 4 tvrdo kuhana jaja
- 2 vezice rotkvica
- 200 ml bijelog vina
- 1 vrećica šarene salate

Priprema:

Na zagrijanoj tavi kratko ispeći ombolo ili šunku, izvaditi na toplo i podlijevati bijelim vinom da se pokupe sokove od mesa.
Šparoge i luk očistiti, blanširati i ispeći na grill tavi.
Jaja skuhati i očistiti. Salatu i rotkvice očistiti. Naribati hren i umiješati u mileram.
Servirati pečeno meso sa šparogama, mladim lukom, rotkvicama, salatom i jajima te umakom od milerama.

Ocijeni članak