Hrvatska 365 Gourmet

I ove se godine, u četiri hrvatska grada održavaju radionice iz projekta Hrvatske turističke zajednice 'Hrvatska 365 Gourmet'. Interes za radionice vrsnih svjetskih kuhara u Puli bio je velik, jer ugostitelji koji zadovolje kriterije moći će se promovirati pod okriljem Hrvatske turističke zajednice kao najpoželjnija eno i gastro odredišta.

Ideju globalnoga zastupaju vrhunski chefovi. Koristiti sve ono što je lokalno raspoloživo, ali na način razumljiv globalno. I nikad bez doze iznenađenja, a apsolutno nikad bez osobnoga dodira kažu chefovi, nositelji Michelinovih zvjezdica. Restoran i kuhinja nisu posao, kuhanje nije rad, riječ je o načinu življenja.

Rad, rad i opet rad, uz puno učenja i poželjnoga talenta vodi do uspjeha i u eno i gastro svijetu, kažu ovi majstori. U Hrvatskoj su tek tri objekta s Michelinovim zvjezdicama, no čak ih 60 ima preporuke za dobivanje istih.


Ocijeni članak