Kad kuhari ukrste kuhače

Dvadeset kuhara iz svih dijelova Europe prije desetak dana u Torinu u Italiji, u sklopu gastro sajma, ukrstili su kuhače i pokazali svoje kuharsko umijeće na najvećoj kuharskoj pozornici - prestižnom natjecanju Bocuse d'Or.

U tom elitnom društvu bili su i hrvatski predstavnici, varaždinski kuhari Zlatko Novak i njegov pomoćnik Marin Pozder. Svrstali su se na 19. mjesto, nisu se plasirali za natjecanje iduće godine, ali donijeli su veliko iskustvo i želju da se dokazuju i uče i dalje.

Od svih kandidata očekuje se izvrsna obrada zadanih namirnica u nekoliko kuharskih tehnika, a svaki kandidat u temi na plati ima zadatak ukomponirati i dio svoje nacionalne kulinarske baštine. Zlatko Novak koristio je Poljički soparnik, kojeg je za ovu priliku modernizirao i oplemenio u skladu sa svjetskim trendovima u kulinarstvu.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su i naravno složili gastro poslasticu članovi našeg Nacionalnog kuharskog tima Zlatko Novak i Anđelko Levanić.

Ocijeni članak