Serije s najviše Emmy nominacija na programima HRT-a (kopija 1)

Već drugu godinu zaredom 'Igra prijestolja' ponijela je titulu serije s najviše nominacija za prestižnu televizijsku nagradu Emmy. Nominirana je u čak 24 kategorije, uključujući onu za najbolju dramsku seriju.

Serije 'Momci s Madisona' i 'Kuća od karata' također su se okitile nominacijama, kako onima za najbolju dramsku seriju tako i za najbolje glavne glumice (Elisabeth Moss i Robin Wright) i najbolje glavne glumce (Jon Hamm i Kevin Spacey) u dramskoj seriji.

Uz već spomenute 'Igru prijestolja', 'Kuću od karata' i 'Momke s Madisona'  u kategoriji najbolje serije nominacije su odnijele i 'Domovina', 'Downton Abbey', 'Časna žena' te 'Wolf Hall'. Ove vrhunske hitove gledali ste ili ćete gledati na programima Hrvatske televizije čime je HRT još jednom pokazao kako svojim gledateljima prikazuje najkvalitetnije i najnagrađivanije televizijske sadržaje.
 
U kategorijama najboljih muških i ženskih glavnih uloga također su nominirane zvijezde serija koje HRT emitira; 'Ray Donovan', 'Dobra žena', 'Kuća laži' i 'Sestra Jackie' te 'Houdini' kojeg naši gledatelji vrlo brzo mogu očekivati na malim ekranima.

U kategoriji mini-serija, koja je ove godine preimenovana u kategoriju serije ograničenog broja epizoda, najviše nominacija dobile su 'American Horror Story: Freak Show' i 'Olive Kitteridge' - 19 odnosno 13 nominacija.

Među televizijskim kućama najviše je nominacija osigurao HBO, čak 126, ostavivši daleko iza sebe drugoplasirani ABC sa 42 nominacije, te CBS sa 41 nominacijom, FX Networks s 38 i Fox s 35 nominacija. Ove su se godine u taj krug uspjele probiti i producentske kuće koje plasiraju svoje medijske sadržaje putem Interneta, pa je Netflix dobio 34 nominacije, a Amazon Instant Video 12.
 
Svečana dodjela nagrada održat će se 20. rujna u Los Angelesu. O dobitnicima će glasati 19 tisuća članova Akademije televizijskih umjetnosti i znanosti, i to prvi puta u povijesti dodjele nagrade putem Interneta.