Predložite kandidatkinje za "Dobrotvorku godine"

Pozivamo vas da predložite kandidatkinje za "Dobrotvorku godine"! Petu godinu Zaklada ZAMAH organizira taj izbor kako bi istaknuli žene koje su nas zadivile, koje su svoje vrijeme bezrezervno posvetile skrbi za druge, žene čija nas je hrabrost zadivila.

Dodjelu nagrade pokrenula je Zaklada ZAMAH 2011. godine, želeći naglasiti važnost dobrotvornog rada, djelovanja za opće dobro i ženskoga doprinosa razvoju filantropije u Hrvatskoj. Naziv nagrade inspiriran je likom i djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz doba Ilirskoga preporoda.

U prethodna četiri izbora javnosti su predstavljene 44 žene uz dojmljive primjere dobrotvorstva, nesebičnosti i čovjekoljublja - u različitim područjima, zanimanjima i hobijima. Njihovi nas primjeri nadahnjuju i obvezuju da i sami pronađemo područje u kojem se možemo aktivirati i činiti dobro.

U petoj godini organiziranja dodjele nagrade pokreće se i ženski fond solidarnosti "Dobrotvorkina mreža". Nagrada dobrotvorki godine bit će dodijeljena na svečanosti u prosincu.
Za prijavu je potrebno ispuniti i poslati obrasce objavljene na stranici www.dobrotvorka.zamah.hr. Rok za podnošenje prijedloga je do 8. studenoga.

Gošće "Dobrog jutra" Ivana Zima iz Zaklade Zamah i Renata Marđetko, prva "Dobrotvorka" - dobitnica nagrade za 2011. godine, objasnile su proces nominiranja i izbora za ovogodišnju nagradu "Josipa Vancaš - dobrotvorka godine".