Dokumentarnom filmu 'Alka' posebna nagrada INTERSTAS-a

Dokumentarni film 'Alka' koji obrađuje tri stotine godina povijesti Sinjske alke dobitnik je posebne nagrade u kategoriji dokumentarno-povijesnog filma na ovogodišnjoj Međunarodnoj smotri turizma, folklora i krajobraza (INTERSTAS).

Priznanje će biti dodijeljeno u petak na svečanosti zatvaranja manifestacije, rekao je na konferenciji za novinare direktor INTERSTAS-a Vojko Pleština. Dokumentarni film 'Alka' Dražena Žarkovića snimljen je u produkciji Hrvatske televizije i Viteškog alkarskog društva Sinj

Manifestacija INTERSTAS objedinjuje i Međunarodni festival turističkog filma (ITF'CRO) te predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za nagradu Zlatni cvijet Europe, a ove se godine održava u Solinu od 11. do 14. studenoga pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.

Festivalska zastava u povodu održavanja INTERSTAS-a bit će podignuta večeras ispred solinskog hotela President, a u četvrtak će biti službeno otvorena ova tradicionalna kulturno-turistička manifestacija.