Besplatni koncert vrhunskih instrumentalista u Saxu

Ljubitelji vrhunske glazbe i virtuoznih instrumentalnih izvedbi doći će na svoje večeras u klubu hrvatskih glazbenika Sax gdje će se održati koncert ovogodišnjih dobitnika Nagrada Status, kojima se svake godine nagrađuju vrhunsko umijeće i vještina sviranja.

Koncert počinje u 21 sat, a na pozornici se očekuju glazbenici koje su struka i kolege proglasili najboljim hrvatskim instrumentalistima u ovoj godini.

Povjerenik nagrade Status Hrvatske glazbene unije Zvonimir Bučević kaže da nagrada postoji već 19 godina a namjera je da se na svjetla pozornice izvuče instrumentaliste, koji su najčešće u drugom redu, iza pjevačkih zvijezda, i da se pokaže njihova vještina, muzikalnost i virtuoznost. Četiri su glavne stilske kategorije: zabavna, pop-rock i urbana, narodna – tradicijska i jazz glazba, a s podkategorijama sve skupa je 16 nagrada.  Posebna nagrada je Mlada nada jazza. Glavni je kriterij diskografska i koncertna aktivnost u protekloj godini.

Nastupit će dobitnici nagrade - najbolji jazz gitarist Elvis Penava, najbolji rock gitarist 2015. Ivan Mihaljević, najbolji jazz bubnjar Janko Novoselić i najbolji rock bubnjar Marko Duvnjak.  Također, nastupit će istaknuti dobitnici Ivica Premelč (saksofon), Marko First (violina), Joe Kaplowitz (tuba i klavir), Davor Križić (truba), Luka Žužić (trombon), Zvonimir Šestak (kontrabas), kao i dobitnica nagrade za mladu nadu hrvatskog jazza, Bruna Matić na bubnjevima.

Ovim koncertom, koji se održava prvi put s namjerom da tijekom godina preraste u tradiciju, HGU želi zainteresiranoj publici predstaviti glazbenike koji su, nakon godina mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti. Koncert je zapravo smotra nagrađenih i od struke i od kolega glazbenika - poslušajte najbolje hrvatske instrumentaliste.