Kampanja za svijet bez seksualnog zlostavljanja djece

Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba kao partner sudjelovala je u kampanji za svijet bez seksualnog zlostavljanja djece. Kampanju je pokrenulo Vijeće Europe pod nazivom Jedan od pet (ONE of FIVE) i prije dva tjedna objavilo spot koji je Poliklinika sinhronizirala i od danas prikazuje javnosti.
 
Poliklinika je dobila dopuštenje od Vijeća Europe da u informaciju uklopi i apel djeci da se jave Hrabrom telefonu ako se nađu u takvoj situaciji.  Kao i za cijelo vrijeme provođenja Kampanje Vijeća Europe, i ovim se nastoji osigurati da stručnjaci, javnost i oni koji donose odluke poduzimaju praktične korake u razrješavanju ovog problema. Tek kombiniranjem svih napora možemo postići promjene u osiguravanju sigurnog svijeta za djecu.

Ravnateljica Poliklinike prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander bila je gošća emisije Dobro jutro, Hrvatska. Riječ je o vrijednom pokušaju da se osnaži djecu koja trpe nasilje i pomogne im se da progovore o tome i zatraže pomoć. Film ujedno pomaže osvještavanju i djece i odraslih o postojanju problema i važnosti prijavljivanja spolnih delikata na štetu djece.Ponosni smo što je i Poliklinika za zaštitu djece grada Zagreba bila dio ove kampanje od samog početka i prvog priručnika koji je prethodio kampanji pa preko niza europskih aktivnosti gdje je Poliklinika uvijek prepoznata kao primjer dobre prakse, istaknula je Buljan Flander.
 
Kampanja Jedan od pet imala je za glavni cilj unaprijediti znanja djece, odraslih i društva u cjelini u prevenciji seksualnog zlostavljanja i intervencijama u korist djece. Iako se kampanja završava, i danas i ubuduće, daljnje će se aktivnosti povezane s Europskim danom zaštite djece od seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja - 18. studenoga, na tom planu nastaviti.