'Ja to mogu': Slavko Sobin i Davor Bilman pobijedili plesom na šipki

Vještina plesa na šipki koju su svladali u samo sedam dana bila je pobjednička za plesnoga suca Davora Bilmana i glumca Slavka Sobina u drugoj emisiji zabavno-glazbenogashowa Ja to mogu. Glasovima gledatelja na drugo mjesto s po tri boda plasirali su se glumica Ana Majhenić i voditeljica Jelena Glišić, koje su plesale ča-ča-ča, na treće s po dva boda Tamara Loos i Ivan Vukušić, koji su gledateljima pokazali u kojoj se mjeriu samo sedam dana može svladati tehniciranje loptom. Začelje tablice danas su zauzeli Lana Jurčević i Marko Tolja,kojima vještina žongliranja nije donijela i naklonost televizijske publike.

Upravo Lana Jurčević i Marko Tolja otvorili su večerašnju emisiju uz asistenciju Zorana Vukića i žonglera skupine Antuntun. Žonglirali su lopticama, čunjevima, ali i noževima, a Lana je za kraj pokazala i gutanje vatre, za što je nagrađena velikim pljeskom publike. Zoran Vukić pohvalio je Laninu i Markovu predanost i nevjerojatan napredak koji su ostvariliu samo tjedan dana. Davor Bilman rekaoje da je fasciniran i pohvalio izvedbu jer, kaže, nije vjerovao da se sve to može uvježbati za tjedan dana. Ana Majhenić uz pohvale je poručila da je učila žongliranje na Dramskoj akademiji, ali da ga nije uspjela svladati.

Za sljedeći nastup pozornica je pretvorena u plesni podij, a uz plesače showa Ples sa zvijezdama pod vodstvom Hrvoja Kraševca natjecateljice showa Jelena Glišić i Ana Majhenić izvrsno su se zabavile i uživale uz ča-ča-ča. Natjecatelji su već za vrijeme izvedbe glasno odobravali njihov scenski nastup, a pohvalio ih je i Kraševac uz preporuku da nastave s plesom jer im odlično ide. „Bilo je potrebno puno truda da ovo uspijemo”, kazala je Jelena uz napomenu da ima upalu mišića od napornih treninga. Marko Tolja nije volio standardne plesove dok se natjecao u Plesu sa zvijezdama, ali, kazao je, večeras ih je zavolio gledajući Anu i Jelenu s kojima bi rado zaplesao. Tamara Loos kazala je da joj je žao što nije izabrala ples jer gledajući Anu i Jelenu i tu ženstvenu izvedbu čak i ona dobije želju zaplesati.

Uz nadgledanje Mirana Pirnera, koji je predstavljao Hrvatsku na Svjetskome prvenstvu u tehniciranju, vještine loptom u izvedbi Ivana Vukušića i Tamare Loos bile su takve da je Tamara zaključila da bi se najradije skrila u iluzionističku kutiju iz prošle emisije. Miran Pirner kazao je da je njihov napredak odličan jer je bilo teško pratiti koreografiju i pritom pokazati vještine koje su naučili. Anu Majhenić dojmio se timski rad i međusobna podrška koju su si Tamara i Ivan davali za vrijeme izvedbe. „Meni je najdraže kad ne uspijemo u vještini, pa mi je ovo bilo super”, kazao je Slavko Sobin, dok je Davor Bilman priznao da o loptama i vještinama s loptom ne zna ništa, pa je tek dometnuo da su dresovi bili odlični.

Najiščekivanija točka, ona o kojoj se pričalo cijeloga tjedna, bila je ples na šipki u izvedbi Slavka Sobina i Davora Bilmana. Iako su na scenu izišli hrabro i odjeveni kao boksači u ringu, u pozadini toga jest da su obojica zbog zahtjevnih treninga spas tražili u lijekovima, ali nisu odustajali.  I isplatilo se – nagrađeni su burnim, dugotrajnim pljeskom na kraju izvedbe i komentarom Barbare Kolar da bi slobodno mogli imati gaže na djevojačkim večerima, a pohvalila ih je i trenerica Morana Gatolin. Tamara Loos kazala je da joj je drago što je dečkima točka uspjela jer je vidjela modrice koje imaju i koje su posljedica treninga. „Na prvu dođe čovjeku da kaže 'Bravo curke!'” kazao je Ivan Vukušić i izrazio sumnju da barem jedan od njih ima šipku u spavaćoj sobi. Lana Jurčević je kazala da je točka bila zabavna, ali i pokazala koliko je teška ta vještina.

Dok su gledatelji glasovali za večerašnje izvedbe naših natjecatelja, uslijedilo je predstavljanje četiriju novih vještina za čije svladavanje natjecatelji imaju samo sedam dana i za koje će probe započeti već sutra.

Hrvoje Rupčić i Marko Lazarić u dvominutnoj bubnjarskoj izvedbi zadivili su publiku, ali i Marka Tolju, koji si je za par u izvedbi izabrao Ivana Vukušića, za kojega je kazao da zna da to silno želi.  „Učit ćemo od najboljih”, kazao je Tolja, koji svira klavir i gitaru, ali bubanj nikad nije pokušao svirati. „Skup mi je bend i želim sve sam svirati, pa je ovo odlična prilika da naučim”, dodao je. „S obzirom na to da si nedavno napunio Lisinski, nadam se da nećemo zajedno isprazniti ovaj studio svojom svirkom”, kazao je Ivan Vukušić. Ani Majhenić bilo je žao što Tolja nije izabrao Sobina, ali Marko je kazao kako ga je čuo da govori da bi ovo silno rado probao, no da nema ritma i nije si htio priuštiti još jedan neuspjeh sa Sobinom.

Kazalište sjena vještina je za koju se odlučila Tamara Loos. Ana Majhenić kazala je da je igrala u toj predstavi pa se pokušala nominirati Tamari za odabir, dok je Slavko Sobin napomenuo da se namučio prošloga tjedna i da bi rado učio tu vještinu. Na kraju se Tamara odlučila za Slavka, koji ju je oduševljeno zagrlio. „Napokon ću nešto moći glumiti, a da nitko ne može reći:'A, što je ružan!'” kazao je Slavko presretan zbog vještine za koju će već sutra započeti s pripremama i zajedno s Tamarom obrisima ruku ili tijela dočarati priču gledateljima u publici i pred malim ekranima.

Atraktivni irski ples u izvedbi skupine Celtic Fantasy bio je poticajan za Anu Majhenić, kojoj se pred kraj izvedbe učinilo da ga ipak neće moći izvesti, no interaktivna stepenica već je potvrdila njezin odabir. Jelena Glišić kazala je da je već plesala na stolu u ovomeshowute da to ne bi trebala opet napraviti. „Nakon štange više ne mogu dići ni ruku”,  kazao je Davor Bilman. Ana Majhenić za partnericu je stoga uzela Lanu Jurčević,pa ćemo sljedeće subote uživo vidjeti je li sedam dana dovoljno da njih dvije ritmički ujednače ples sa skupinom Celtic Fantasy i glavninu zvuka uz glazbu proizvedu plesnim koracima.

Taktiziranje, promišljanje i oklijevanje za Davora Bilmana i Jelenu Glišić značili su da se moraju samo suočitis točkom koju će izvesti. Prilično su se iznenadili kad su shvatili da je to ni manje ni više nego hodanje na štulama, koje su u impresivnoj koreografiji predstavili članovi  cirkuske skupine Cikorama pod vodstvom Nikole Mijatovića. „Sljedeći put gledat ćete nas s visoka”, poručila je Barbara, a Davor i Jelena sa strahom i strepnjom iščekuju početak vježbanja hodanja na štulama.

Nakon zbrajanja bodova u prvoj i drugoj emisiji prvo mjesto dijele Slavko Sobin i Ana Majhenić s po sedam bodova.  Na drugome je mjestu Davor Bilman sa šest bodova, na trećemu Lana Jurčević s pet, a slijede Jelena Glišić, Marko Tolja i Tamara Loos s po četiri boda, dok je na začelju Ivan Vukušić s tri boda. 

Proglašenjem rezultata završila je druga emisija Ja to mogu, jedinstvenoga i originalnoga tjednog formata koji  spaja poznate osobe i show otkrivanja talenata. Do sljedeće subote detalje showa možete pratiti na mrežnoj stranici jatomogu.hrt.hr te na društvenim mrežama.