Američki marinci u Splitu zaigrali nogomet i košarku

Zapovjednik borbene skupine američkih nosača zrakoplova, komodor Bret Batchelder posjetio je jutros splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara te su u razgovoru ocjenili da je boravak nosača zrakoplova USS Harry S.Truman u Bračkom kanalu, nadomak splitske gradske luke, od 5. do 9. prosinca, potvrda prijateljskih i partnerskih odnosa Hrvatske ratne mornarice (HRM) i Američke ratne mornarice u očuvanju sigurnosti na Mediteranu.

Splitsko područje je sigurno okruženje i naši pomorci u predbožićno vrijeme imaju priliku opustiti se i uživati u gostoljubivosti u Splitu, rekao je komodor Batchelder.

Američki su marinci odmjerili snage u nogometu i košarci s pripadnicima HRM-a. Začuđujuće, Amerikanci su izgubili u košarci, ali zato su se iskazali u humanosti. Ličili su zidove u splitskom centru Juraj Bonači. Pomaganje lokalnoj zajednici u stranoj zemlji dio je uobičajene prakse marinaca kad silaze s broda.

Američki marinci u Splitu će uživati do srijede, kada nosač aviona Harry Truman svoju plovidbu nastavlja dalje prema istočnom Sredozemlju.