'Ratovi zvijezda' ruše sve rekorde i u Hrvatskoj

Devet dana prije početka prikazivanja sedmog nastavka jedne od najpopularnijih svjetskih filmskih franšiza u Hrvatskoj, Ratovi zvijezda: Sila se budi", CineStar najavljuje rušenje rekordne pretprodaje u povijesti hrvatskog boxofficea. Uskoro će se, naime, prodati 25. tisućita ulaznica za 'najiščekivaniji film godine'.

Premijera nastavka legendarne sage o Jedijima i zlom carstvu filma, koja diljem svijeta izaziva Starwarmaniju, u Hrvatskoj će se premijerno prikazati 15. prosinca u IMAX dvorani u CineStaru Arena Zagreb.

Prve kino projekcije počinju 16. prosinca točno u ponoć za što se, najavljuju iz CineStara, već traži ulaznica više, a dan kasnije film kreće u redovnu kino distribuciju, što je i prije američke distribucije.

Prodaja 25. tisućite ulaznice očekuje se u četvrtak, a sretnom kupcu na blagajni će ju prodati sam Darth Vader, jedan od glavnih antagonista u popularnom serijalu. Posjetitelji ponoćnih projekcija dobit će originalni plakat iz filma.

Nastavak sage Ratovi zvijezda događa se 30 godina nakon radnje filma Ratovi zvijezda VI: Povratak Jedija iz 1983. Uz već poznate likove, u najnovijem nastavku pojavljuju se novi - Finn, Rey i Poe Dameron.

Film su producirale kompanije Walt Disney Pictures, Lucasfilm i Bad Robot Productions, režirao ga je J. J. Abrams, dok je George Lucas, kreator cijele franšize, na njemu radio kao kreativni savjetnik.