Svijet se oprašta od legende - ulice Brixtona prepune ljudi

Vijest o smrti glazbene legende Davida Bowieja izazvala je valove priznanja i počasti koje mu odaju njegovi suradnici, glazbenici na koje je utjecao, mnoge javne osobe i nebrojeni fanovi.

Glazbeni novinar HRT-a Ante Batinović u emisiji 'Studio 4' objavio je izvatke iz svojeg posljednjeg intervjua s preminulim velikanom svjetske glazbene scene, kao i najvažnije kadrove iz Bowiejeve karijere. Prisjetio se njegovih gostovanja u Hrvatskoj, ali i njegove karizme, jedinstvenosti i neponovljivosti.

Što su o odlasku glazbene legende na društvenim mrežama pisali slavni? Davidovo prijateljstvo osvijetlilo mi je život. Nikada nisam sreo tako briljantnu osobu. Bio je najbolji, napisao je Iggy Pop koji se s Bowiejem sprijateljio sredinom sedamdesetih.

Bowie je producirao dva najbolja Iggyjeva albuma 'Idiot' i 'Lust for Life'. Producent Tony Visconti, koji je s njim radio na nizu albuma, napisao je da je znao da je 'Blackstar' Bowiejev 'oproštajni poklon'.

Madonna je napisala na Twitteru da joj je 'veliki umjetnik' Bowie promijenio život. 'Prvi koncert na kojem sam bila, njegov je koncert, dodala je.

Kao svoje velike uzore navode ga i Gene Simmons (grupa Kiss), Marc Almond i Kanye West. Britanski premijer David Cameron kaže da je odrastao slušajući i gledajući Davida Bowieja. Njegov odlazak je veliki gubitak. Volio sam tvoju glazbu. Volio sam tebe. Jednog od najvećih izvođača ikada, napisao je glumac Russell Crowe.