Izvučen najveći dobitak u povijesti! Troje sretnika podijelit će milijardu i pol dolara

Izvučen je najveći dobitak u povijesti lutrije, a milijardu i pol dolara - koliko je iznosio dobitak američkog Powerballa, podijelit će troje sretnika.

'Imamo dobitnika u Kaliforniji', stoji na Twitteru kalifornijske lutrije i 'čekamo rezultate iz drugih saveznih država'. Ubrzo je lutrija potvrdila da je dobitni listić uplaćen i na Floridi te u saveznoj državi Tennessee.

Dobitnu kombinaciju brojeva 5+1 nitko nije pogodio više od dva mjeseca, još od 4. studenoga, iako se izvlačenja održavaju dva puta na tjedan, srijedom i subotom. Iznos jackpota još je krajem prošlog tjedna oborio svjetski rekord, popevši se na 950 milijuna dolara.

Dobitna kombinacija je 4,8,19,27 i 34 te broj 10. Ovi su brojevi troje Amerikanaca učinili novim milijunašima, a mogućnost dobitka bila je 1 naspram 292 milijuna. Ako žele jednokratnu isplatu podijelit će 930 milijuna. Mogu se odlučiti i za obročnu isplatu u idućih 29 godina. No, u oba slučaja morat će platiti porez na dohodak. 

Dobitnici su tako u jednoj noći postali bogatiji od Messija ili Beyonce. A mogu si kupiti i nogometni klub Manchester City ili tri Airbusa. Još samo da ne moraju platiti porez.