Videospot 'Lazarus' Davida Bowieja postavio rekord s 11,1 milijuna pregleda u jednom danu

Videospot legendarnog britanskog rockera Davida Bowieja 'Lazarus' dan nakon njegove smrti pregledan je na streaming kanalu Vevo 11,1 milijuna puta, čime je postao video s najvećim brojem pregleda u jednom danu.

Istovremeno, njegov je katalog imao čak 51 milijun pregleda, srušivši tako rekord koji je dotad držala pjevačica Adele, prenosi časopis Vulture. Adele je srušila rekord na Vevou 23. listopada kada je izlazak videa za pjesmu 'Hello' podignuo broj pregleda njezinog kataloga na 36 milijuna, a Bowie ju je ovim rekordom prestigao za 15 milijuna. Broj pregleda videa 'Lazarus' na YouTubeu dosegao je brojku od gotovo 20 milijuna.

Bowie je preminuo 10. siječnja u 69. godini života, izgubivši borbu s rakom. Bowiev posljednji studijski album 'Blackstar', s kojega i dolazi singl 'Lazarus', izašao je točno na njegov 69. rođendan, 8. siječnja, dva dana prije smrti. Prema predviđanjima, 'Blackstar', koji svi smatraju Bowiejevim vlastitim epitafom, idućeg bi tjedna mogao biti na vrhu glazbenih ljestvica u SAD-u i Britaniji.