Modni hommage glazbenoj legendi Davidu Bowieju

Početkom tjedna napustila nas je glazbena legenda David Bowie. Osim po glazbi bio je poznat i po svojem osebujnom stilu. Njegova glazba, hrabrost i smjele modne kombinacije potvrdile su status svjetske zvijezde koja je mnogima bila i bit će velika inspiracija.

David Bowie svoj izgled nikada nije prepuštao slučaju. Upravo zbog svog pomno osmišljenog izgleda osim u glazbi ostavio je trag i u svijetu mode. Tako je prvi u nizu njegovih važnih 'alter ega' onaj pod nazivom Ziggy Stardust iz 1972.

Kasnije je svaku od svojih glazbenih faza upotpunjavao i nadograđivao posebnim modnim konceptom. Promjene su pritom bile radikalne, provokativne i posve nepredvidive. Imao je mnogo lica, nije se bojao eksperimenta, ali niti klasičnog, elegantnog odjevnog stila. Njegove su glumačke metamorfoze uvijek bile izraz posebne poruke koju je želio prenijeti.

Publika je rado prihvaćala zapanjujući broj glazbenih zaokreta i stilskih iskoraka, faza i alter-ega koje je osmislio u svojoj gotovo polustoljetnoj karijeri, jer David Bowie bio je umjetnik i osobnost koja je svima bila i ostala bezvremena inspiracija.