Izraelom i Palestinom

Davor Skeledžija ima dijabetes tipa 1 od svoje 15. godine. To znači da više od pola svog dosadašnjeg života živi sa šećernom bolešću jer njegova gušterača više ne proizvodi inzulin.Ne voli dijabetes nazivati bolešću i ističe da, zapravo, živi normalno uz neka ograničenja jer uz dodatak inzulina, odnosno dobru regulaciju šećera u krvi, njegov se život ne razlikuje od života zdravih ljudi njegove dobi. Voli putovanja i život s dijabetesom ne može ga spriječiti da putuje kamo želi pa čak i na mjesta gdje su nemiri poput Palestine i Izraela. Upravo se vratio iz 'Svete zemlje' u kojoj dugo nema mira, a s gledateljima Dobrog jutra je podijelio svoje doživljaje i fotografije zabilježene na putovanju.

Na svom je putovanju prošao kroz Tel Aviv, boravio je u Jeruzalemu, Betlehemu, Hebornu i Jerihonu. Mjesta koja se nalaza uglavnom na palestinskom teritoriju. Davor kaže, da iako kod većine postoji bojazan putovanja u te krajeve, stranci su tamo najsigurniji, što donekle ovisi i o tome u kojoj se zoni i kojem gradu nalazite.


Ako izuzmemo Gazu, za koju kažu da joj nema pomoći…. Hebron je najopakije mjesto za posjetiti, tu je najteže obraniti klasične Izraelske argumente kako su Israeli Defence Forces i Izrael super prema Palestincima, a da 'insane' ili poludjeli Palestinci to ne znaju cijeniti. Boravak u Hebronu je bio prilično intenzivan ili da budem precizniji – u nekoliko navrata me bilo solidno strah. Naravno, da sam duže boravio, sigurno bi straha bilo manje, a ludosti više