Prve suze u drugoj sezoni The Voicea - najljepšeg glasa Hrvatske

Nakon druge emisije audicija showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, mentor Jacques Houdek probio je led i ima troje natjecatelja u timu. Indiri Levak pridružilo se dvoje i trenutačno ima najbrojniji tim s petero natjecatelja. Tony Cetinski, nakon odabira jedne, te Ivan Dečak dviju kandidatkinja, u timovima imaju po četvero natjecatelja.

Ovoga puta samo je jedna natjecateljica, Mirna Ružić, navela sve četvero mentora da joj se okrenu. Zagrepčanka Mirna na audiciji je izvela „Soon we'll be found“ pjevačice Sie. Završila je solo pjevanje na Muzičkoj akademiji i, iako uživa u klasičnom, željela se okušati i u pjevanju popularne glazbe. Isplatilo se što je odlučila slijediti svoj san jer mentore je oborila s nogu i očarala ih čistoćom i ljepotom glasa i izvedbe. Hodao bih pola metra iznad zemlje tjedan dana kada bi odabrala mene, rekao je Ivan kojeg je i odabrala za svog mentora.

Mlada studentica iz Rijeke Matea Dujmović, izvedbom pjesme Feeling good Nine Simone, oduševila je Indiru, Ivana i Tonyja. Osjetili su njezinu sigurnost, te da se zaista osjećala dobro na pozornici. Bezobrazluk u interpretaciji me osvojio, istaknuo je Tony, koji je prepoznao da je bila u trenutku, u svom svijetu, te da je zanima samo pjevanje. Na kraju se i odlučila za Tonyjev tim.

Bez obzira na veliku tremu, zbog koje je morala sjesti nakon nastupa, Rea Matić je interpretacijom Adeline pjesme Turning tables osvojila Tonyja, Indiru i Jacquesa. Studentica iz Bibinja stvorila je prekrasnu atmosferu, a mentori su pohvalili njezinu kontrolu glasa. Imaš lijep dar na kojem treba raditi, kazao je Jacques te istaknuo da se zbog  njezine iskrene izvedbe naježio. Iako je prije audicije razmišljala da bi mogla kalkulirati u odabiru, srcem je izabrala biti dio Jacquesova tima.

Maturantica iz Krka Stefany Žužić predstavila se pjesmom Caruso Lucia Dalle. Jacques i Tony držali su je u neizvjesnosti gotovo do samog kraja nastupa. Pohvalili su odabir pjesme i to što je pjevala na svoj način. Dinamički si rasla i padala, dogodila se glazba,  rekao je Jacques i dodao da je sve bilo prekrasno. Tonyja je zanimalo kako se snalazi u drugim žanrovima, a nakon što je zapjevala refren Adeline pjesme Someone like you potvrdila je njihovu odluku. Stefany je odlučila biti u Jacquesovu timu.

Riječanka Ivana Brkašić ove sezone je došla po drugu priliku. Njoj su se ovoga puta mentori okrenuli. Izvela je pjesmu Wrecking ball Miley Cyrus, a mogla je birati između Ivana i Indire. Rasturila si, kao što bi rekao Dečak, oduševljeno joj je rekla Indira, a Ivana je pridobila tek u refrenu. Nije joj bilo lako izreći odluku da će biti u Ivanovu timu, pa je odlučila šapnuti članu HRT-ova benda koji prati kandidate, pa je on to učinio umjesto nje.

Glazbenik s 20-godišnjim stažem, Zadranin Alen Bulić (41) trenutačno je najstariji natjecatelj. Smatra da nikad nije kasno, iako možda malo žali što The Voice nije postojao kad je bio mladić. Izveo je pjesmu Da sam ja netko benda Indexi. Tipku Moj glas pritisnuli su Tony i Indira. Naježila sam se, imate prekrasnu emociju u glasu, bila je dirnuta Indira. Alen je odlučio da ga ona vodi prema drugoj fazi natjecanja, jer je prije audicije priželjkivao da mu se okrene upravo Indira.

Student iz Kraljevice Rino Petrović potpuno se uživio u pjesmu Un'emozione per sempre svog uzora Erosa Ramazzottija. Nije ga omelo u nastupu što se Jacques nije okrenuo sve do posljednje sekunde. Plesao je i uživao, te zabavio  publiku. Rino je prvi natjecatelj Jacquesova tima. Prošle sezone priželjkivao sam otkačenog lika, našalio se Jacques, kojeg je osvojila boja i mekoća njegova interesantnoga glasa.
Ivana Sutlović dolazi s otoka Iža pokraj Zadra, a mentoricu Indiru oduševila je izvedbom pjesme Thunderstruck grupe AC/DC. Ovo je ludnica, komentirala je Indira i zaključila kako će se sjajno zabavljati. Pohvalila je njezin glas i izbor pjesme, a Jacques je bio oduševljen njezinim blistavim visokim tonovima.

Iako je tek druga od pet emisija audicija iza nas, namjere mentora da okupe najbolje timove sve su jasnije. Isticanjem svih razloga koji su ih naveli da im se okrenu bili su uvjerljivi u osvajanju natjecatelja, mahom sjajnih pjevača. Ni ovoga puta nije nedostajalo njihova šarma i duhovitosti.  Koliko su oduševljeni i sretni kada ih netko izvedbom navede da pritisnu tipku Moj glas, toliko im teško pada kada se to ne dogodi, pogotovo kada je riječ o onima koji su svoju priliku tražili i prošle sezone. To su Korčulanka Neli Gorgijevska Šestanović i Splićanka Lana Ćebo. Mentori su primijetili napredak, ali ipak je nedostajalo još malo uvjerljivosti kako bi ih navele da im se okrenu. Pale su i prve suze ove sezone. Lanu su svladale emocije i zaplakala je, a mentori su je zajednički utješiti zagrljajem.

Svoju sreću u povratku na glazbenu scenu u The Voiceu je pokušao potražiti i Danijel Beni. Svojedobno je sa svojim bendom Teens osvojio nagradu Porin za najboljega novog izvođača. Nažalost, nedostajalo je samo malo iskre u izvedbi da se mentori okrenu. Imali su dojam da nije pokazao sve što može, kao da se štedio.  Prepoznali su ga tek kada su im se okrenuli stolci.  Mentori su se prisjetili kako su i oni više puta u karijeri naišli na odbijenice, te su kandidate potaknuli da i dalje ustraju i rade na sebi.

Nakon druge emisije audicija Jacques ima troje natjecatelja u timu. To su Rino Petrović, Stefany Žužić i Rea Matić.

Indira u timu ima petero natjecatelja. To su Alen Bulić, Ivana Sutlović, Marko Domjan, Ana Dorotić Burmaz i Maja Tošić.

Tony i Ivan imaju po četvero natjecatelja u timu.

Tonyjev tim čine Matea Dujmović, Edgar Rupena, Ivo Marinković i Monika Perić.

U Ivanovu timu su Mirna Ružić, Ivana Brkašić, Tajana Belina i Mirta Dautović.

Do iduće subote The Voice – Najljepši glas Hrvatske možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu, te na multimedijskoj plaftormi www.hrti.hr.  Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Korisnici mobilne aplikacije za android i iOS The Voice Hrvatska mogu pregledavati ekskluzivan sadržaj, pratiti omiljene natjecatelje i igrati nagradne igre.