Održan Radio Battle: Hrvatska - Latvija

Kolege s Drugog programa Hrvatskoga radija večeras su sudjelovali u međunarodnome radijskom glazbenom natjecanju Radio Battle u organizaciji talijanskoga javnog radijskog kanala RAI 2.

Natjecanje je trajalo sat vremena, a za to su vrijeme odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije nastojali osvojiti publiku, koja je mogla glasovati putem društvene mreže Twitter.

Voditelji Monika Lelas Halambek i Mirko Fodor kažu da su dojmovi odlični, no Latvija je na kraju ipak bila bolja.

Žao mi je što nismo prošli dalje, ali mi je s druge strane drago, budući da su oni pobjednici od prošle godine kojima je među društvenim mrežama Twitter 98%, a ostale mreže 2. Kod nas je obratna situacija. Kažu nam da smo bili jako blizu, izjavila je Monika Lelas Halambek.

Da smo zapravo gubitnici s najviše twitova dosad, i od prošle i od ove godine, kazao je Fodor.

Podsjetimo, pjesma Još jednom dubrovačke grupe Silente prošloga je tjedna dobila najviše glasova slušatelja HR2 i na taj je način bila uvrštena na prezentacijsku listu pjesama za projekt Radio Battle.

Prezentacijska lista svake radijske stanice u igri Radio Battle broji sedam pjesama koje će se emitirati tijekom susreta Hrvatske i Latvije.

Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije.

Natjecanja traju do sredine travnja, a najuspješniji sudionici u natjecanju po kup sistemu ulaze u finale koje će se održati u Milanu.