Anka, Tomislav i Dora su finalisti natječaja za najboljeg volontera Zagreba

Na natječaj za najboljeg volontera ili volonterku godine grada Zagreba prijavljeno je dvadesetak osoba. Sve su to redom inspirativne priče onih koji svoje vrijeme, znanje i rad daruju na različitim područjima našega življenja. Svi su ti ljudi zaslužni za pozitivne promjene u našem društvu, a svojim djelovanjem svakodnevno mijenjaju naš svijet nabolje. Prvi je krug natječaja prošao, ostalo je troje finalista - Anka Jurčić, Tomislav Čleković i Dora Vukušić.
Već 35 godina 77-godišnja Anka Juričić svoje slobodno vrijeme posvećuje drugima. Posljednjih deset korisnicima Doma za starije osobe Trešnjevka. Svima se u Domu uvukla pod kožu. Za svakog ima lijepu riječ, priskoči kad je potrebno. S mnogima je postala prijateljica.

Svako jutro 44-godišnji Tomislav Čleković volontira u udruzi Krila-terapijsko jahanje. Osoba je s intelektualnim teškoćama lišena poslovne sposobnosti. Živi u stambenoj zajednici Udruge za promicanje inkluzije. U Krila je stigao prije gotovo godinu i pol gdje kažu da se pokazao kao odgovoran radnik koji nikad nije zakasnio na posao.
Već šest godina svojim volontiranjem u raznim udrugama zajednici doprinosi i 24-godišnja Dora Vukušić, studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta. Nekoliko godina dio je tima Hrabrog telefona, koji pomaže zanemarivanoj i zlostavljanoj djeci te njihovim obiteljima. Dorin trud prepoznali su na Hrabrom telefonu gdje su upravo nju nominirali između 140 svojih volontera.

Svi kandidati s veseljem govore o svom radu zahvaljujući kojem pomažu drugima, ali i izgrađuju sebe. Njihovu srčanost, jednostavnost i posvećenost prepoznali su u Volonterskom centru koji će zahvaljujući glasovima građana jednoga od njih nagraditi Volonterskim Oskarom.