Kunić u omotu od špeka uz salatu od matovilca

Ekipa Jabuke: Marko Anić i Višnja Beber, prometna tehničarka iz Desinića u Hrvatskom Zagorju, pobijedila je ekipu Kruške: Sašu Frida i Karolinu Šlogar, magistru ekonomije iz Desinića.
Gošća kuharica bila je Ivana Vukmanić.

Recept Marka Anića: Kunić u omotu od špeka uz salatu od matovilca

Sastojci:

- 400 g filea kunića
- 150 g tanko narezanog špeka
- 300 g matovilca
- 1 češnjak
- 4 žlice prošeka
- slatko vrhnje
- kadulja
- 4 jaja

Priprema:
File kunića dobro oprati i osušiti te natrljati paprom i posoliti. Omotati svaki komad tanko narezanim špekom te pričvrstiti čačkalicom. Staviti u posudu s malo ulja i pržiti sa svih strana. Izvaditi a posudu deglazirati s prošekom te dodati slatko vrhnje. Dodati nasjeckanu suhu kadulju i meso pa kuhati još par minuta.
Matovilac oprati i osušiti te dodati narezani češnjak. Salatu začiniti i dodati kuhana jaja.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 8. veljače:


Svinjeći kotlet na dva načina


Odresci od mljevene junetine uz prilog


Štrukle na tri načina
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.