Vijetnam u očima modnog kritičara

Nenad Korkut nedavno je putovao Vijetnamom, svoje dojmove s puta ispričao je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.  

S društvom se dogovorio da ove godine proputuju područjem Francuske Indokine - Kambodžom, Vijetnamom i Laosom, u koji on ipak zbog nedostatka vremena nije otišao.Prvo su stigli u Kambodžu u kojoj su htjeli vidjeti Angor, stari grad remek djelo kmerske arhitekture. Angor je pojela džungla no krajem 19. stoljeća ponovo je 'otkriven', u gradu postoje na tisuće hramova, a najatraktivniji je Jungle temple u kojem je sniman film 'Tomb Raider'. Kambodža je užasno je siromašna, kaže Nenad siromašnija čak i od Indije .

Nakon Kambodže društvo se uputilo u južni Vijetnam, Saigon tj. Ho Ši Min. Vijetnam je velesila u usporedbi sa Kambodžom i jedna je od pet preostalih komunističkih zemalja svijeta, uz Kinu, Kubu, Sjevernu Koreju i Laos. No Sajgon je više nalik na velegradove pravog azijskog stila poput Hong Konga ili Singapura. Danas su u Vijetnamu svi turisti dobro došli, pa i oni iz Amerike i Francuske. Štoviše čak i ističu koje su im dobre stvari donijeli bivši kolonizatori, poput cesta i željeznice. Kako su i planirali društvo je obišlo svih 3 000 kilometara, od juga do sjevera, Vijetnama iako ih je na sjeveru dočekalo samo 10° C.

U Vijetnamu ga je očarala kuhinja, za koju kaže da ima nešto što ostale azijske kuhinje iako vrlo slične nemaju. Priznaje da je u hrani uživao, a nije dobio na težini što znači da je vijetnamska hrana zdrava.

Nenada ćemo moći ponovo gledati i slušati na HRT-u 28. veljače, kada će uz Boška Piculu i Marija Kozinu u izravnom prijenosu iz Los Angelesa na Prvom programu komentirati dodjelu Oskara.