Brevisice predstavljaju Hrvatsku na natjecanju zborova u Rusiji

Višestruko nagrađivani Vokalni ansambl Brevis iz Osijeka pozvan je da, kao jedini predstavnik Hrvatske, nastupi na velikom zborskom natjecanju u Rusiji. Riječ je o  3. svjetskom prvenstvu za mlade pjevačke zborove, koje će se od 17. do 22. veljače održavati u Sankt Peterburgu.

Za taj su put potrebna i veća financijska sredstva pa se djevojke snalaze na razne načine. U prostoru u kojemu svakodnevno vježbaju - neobična slika. Naime, kako bi prikupile barem dio novca potrebnog za put, djevojke su organizirale humanitarni buvljak.

Ideja o buvljaku nastala je iz želje da same sebi pomognu. Prvi je korak bio veliki koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu, a kako mnoge stvari više ne nose - odlučile su se i na drugi korak - buvljak. U akciju su se uključili mnogobrojni Osječani koji su po vrlo povoljnim cijenama obnovili svoje modne kombinacije.
Što se tiče samog natjecanja, članice ansambla Brevis očekuje težak posao pa se probe trenutačno održavaju svaki dan. Osječki će se zbor natjecati u kategoriji pjevačkih zborova do 25 godina starosti, a bit će to, nema dvojbe, još jedna prilika da Brevisice i ovaj put predstave visoke rezultate svoga umjetničkog rada.