Maskenbal u zagrebačkom Etnografskom muzeju

Maskiranje je tradicija koja ima korijene u običajima vezanim uz buđenje prirode. Maskama se tjeraju zle sile kako bi se u novom razdoblju osiguralo blagostanje i plodnost. Uz to, pokladni običaji imaju i funkciju opuštanja i  zabave.

Etnografski muzej u Zagrebu i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu priređuju večeras 'Fašnik Čarobne družbe' organiziran uz  izložbu 'Čarobna družba - vjerovanja u nadnaravna bića u Podravini'.

Muzealci, kazalištarci, glazbenici, likovnjaci i prijatelji dat će si oduška u zajedničkom druženju pod maskama u kojem je pripremljen jedinstveni, zabavni  i ležerni  program u sklopu kojeg će maskerke HNK-a profesionalno maskirati lica posjetitelja koje će svoje maske prezentirati, a glumci Goran Grgić i Bojan Navojec pomoći će odabrati Najbolju masku. Glazbom će posjetitelje uveseljavati Glazbena družina Cinkuši, interaktivnu zabavu osigurat će mađioničar Aryan, a specijalitet večeri bit će čarobni 'napitak za kulturni boljitak'.

Ravnateljica Etnografskog muzeja Goranka Horjan i intendantica HNK Zagreb Dubravka Vrgoč večerašnji maskenbal navile su emisiji Dobro jutro, Hrvatska.