Sofia Coppola će režirati Traviatu u Rimu

Američka redateljica Sofia Coppola režirat će u Rimu Verdijevu operu 'La Traviata'. U rimsku ju je operu pozvao njezin mecena, modni dizajner Valentino Garavani, priopćio je Teatro dell'Opera di Roma.

Garavani je zamolio američku redateljicu i producenticu da zamijeni veliko platno kazališnom pozornicom pošto je gledao njezinu povijesnu filmsku dramu 'Marija Antoneta' 2006. godine. Coppola je osvojila Oscara za režiju za film Izgubljeni u prijevodu 2003. godine. Ovo će joj biti prvi put da režira operu.

Garavani će sam financirati produkciju i sašiti kostime. La Traviata u režiji Sofije Coppole, kćeri Francisa Forda Coppole, imat će 15 uprizorenja od 24. svibnja do 30. lipnja.

Rimska opera dugo je bila druga violina u odnosu na poznatiju sjevernu susjedu, milansku La Scalu, i godinama se borila s financijskim gubicima, unutarnjim trvenjima i problemima sa zaposlenicima. Od prošle je godine opet u punom sjaju nakon smanjenja troškova, prihvaćanja državnog financiranja i pomirbe sa sindikatima.