Ruski carski balet spektakularnim nastupom u Puli počeo hrvatsku turneju

Ruski carski balet koji je gotovo neprestano na turnejama, gostovao je u Puli i u dva dana u Istarskom narodnom kazalištu izveo predstave koje su oduševile publiku, 'Orašara' i 'Labuđe jezero'. Nastupom u Puli Ruski carski balet počeo je hrvatsku turneju u sklopu koje će obići nekoliko gradova.

'Labuđe jezero' Petra Iljiča Čajkovskog omiljeno je među publikom i ujedno je najizvođeniji bijeli balet u povijesti. Puljani su ga mogli vidjeti u izvođenju  Ruskog carskog baleta pod vodstvom Gediminasa Tarande koji je nastup organizirao uz pomoć Ariana Shehua.

Riječ je o klasiku Petra Iljiča Čajkovskog i vjerojatno najpoznatijem bijelom baletu. Zaplet za libreto napisao je Vladimir Begičev, a temelji se na više legendi i priča. Dosad je ovaj balet doživio više verzija, no danas njegovo ime znaju i oni koji se u balet ne razumiju. 

Ovu legendarnu ljubavnu priču mladog princa Siegfrida i Odete koju je zli čarobnjak začarao pa je danju labud, a noću žena, moći će nakon Puljana vidjeti i Dubrovčani. U  sklopu hrvatske turneje koja je počela u Puli, Ruski carski balet posjetit će još Osijek, Zadar, Zagreb, Rijeku i Split.