Projekt MIMO promovira neafirmirane glazbenike i domaću scenu

MIMO, multimedijalni projekt HRT-a i mnoštva građanskih udruga i volontera već tri godine promovira neafirmirane glazbenike, predstavlja kvalitetnu, autentičnu i originalnu domaću glazbenu scenu koja uspješno prati europske trendove te je potiče i podupire s ciljem povećanja vidljivosti i kontinuiranog razvoja.

MIMO je pokrenut u partnerstvu udruge ViBRa, platforme Free Stage i HRT-a, temeljenom na zajedničkim ciljevima i težnjama prema pozitivnim promjenama na hrvatskoj glazbenoj sceni. Važni i nezamjenjivi suradnici u projektu su MSU i Grafička škola Zagreb, a projekt podupire i Hrvatsko društvo skladatelja.

I u trećoj se sezoni MIMO-a drži istog koncepta. Na svakom koncertu, od njih ukupno osam u sezoni, predstavit će se dva izvođača - jedan kantautor i jedan glazbeni sastav. Odabrani su prema tri kriterija: kvaliteti, autentičnosti i nedovoljnoj zastupljenosti u javnosti. 

Koncerte izravno prenosi Prvi program Hrvatskog radija. Na više internetskih portala je video live stream (www.radio.hrt.hr , www.mimo.com.hr , www.msu.hr), kao i na MIMO Youtube kanalu. Osim što se emitira izravno na Hrvatskom radiju, svaki se koncert snima i postaje dio arhive HTV-a.