Počeo Festival kave i čokolade, nezaobilazna destinacija za ljubitelje slatkih užitaka

Peti po redu festival kave i čokolade - Zagreb Coffee & Chocofest održava se od 11. do 14. veljače na Trgu bana Jelačića, a na njemu će se predstaviti najbolji od hrvatskih i svjetskih proizvođača tog popularnog napitka i ukusne slastice.

Brojni hrvatski i inozemni proizvođači tijekom četiri dana festivala predstavit će kroz različite promocije, radionice i prigodnu prodaju najnovije trendove u gastronomiji te industriji kave i čokolade. Posjetitelji festivala moći će premijerno na hrvatskom tržištu uživati u kavama poznatog bečkog brenda kave Helmut Sacher, iz grupacije poznate Sacher torte.

U vinatage cafe kombiju izvan šatora mogu popiti kavu i pronaći nešto za poklon za Valentinovo. Na Barcafféovom štandu svi posjetitelji imaju priliku probati savršeni espresso, okušati se u latte artu te uživati uz koktele od kave. U vinotekama Vivat fina vina za vrijeme trajanja festivala odvijat će se prigodna degustacija i prodaja odabranih vina u idealnom spoju s Nadalina čokoladama.

Hoteli Dubrovnik, Sheraton i Westin ponudit će prigodne coffee & choco menije u svojim restoranima i barovima. U četvrtak, 11. veljače, Marinko Biškić i Nadalina predstavili su priču 'Od zrna kakaovca do gotove čokolade' - cijeli proces proizvodnje ispričan na način jednog pankera i ozbiljnog chocolatiera. Predstavljen je i putopis Ivane Orešić pod nazivom 'Kava, crno zlato jugoistočne Azije'.

U petak, 12. veljače, književnica Julijana Matanović uz priče o kavi i predstavit će svoju knjigu 'I na početku i na kraju bijaše kava'. O psihološkom utjecaju čokolade i kave, kao i njihovim posljedicama, ljubitelji će moći saznati na prezentaciji psihologinje Vanje Varge iz Centra za kulturu prehrane.

Subota, 13. veljače, rezervirana je za zabavu i umjetnost, pa će tako u festivalskom paviljonu jedna od najboljih hrvatskih slastičarki Dragica Lukin raditi skulpture od čokolade. U nedjelju, 14. veljače u suradnji s tvrtkom Mlinar koja je donirala tortu od 15 metara bit će organizirana zajednička akcija prodaje torte u humanitarne svrhe.