Još samo 7 dana za prijavu na Impact HUB Zagreb - Incubator

Impact Hub Zagreb otvorio je natječaj za Impact Inkubator, tromjesečni program inkubacije na koji poziva sve poduzetnike i pojedince s dobrom idejom i željom da poboljšaju svijet.

Program će za do 10 odabranih timova biti besplatan. Na kraju programa, svi timovi imat će priliku natjecati se za nagrade ukupne vrijednosti 22 500 eura. Prijave su otvorene do 17. veljače.

Na natječaj se mogu prijaviti organizacije ili timovi s najmanje dva člana koji su u ranoj fazi razvoja ideje ili fazi izrade prototipa. Ključno je da njihova ideja bude usmjerena na inovativno rješavanje društvenog problema kroz poduzetništvo te da tim bude odlučan raditi na transformiranju svoje ideje dok je ne pretvori u testiran proizvod ili uslugu koju će potom ponuditi kroz financijski održiv, profitni, neprofitni ili hibridni model poslovanja, navode iz Impact Huba.

Prioritet će imati ideje s fokusom na samozapošljavanju, razvoju mogućnosti zapošljavanja, marginaliziranim skupinama, unaprjeđivanju socijalnih usluga te sličnim pitanjima s jasno izraženom misijom pozitivnog utjecaja na društvo, a deset najboljih dobit će priliku sudjelovati u Impact Inkubatoru.

Uz pet masterclassova, poseban program stručnog mentoriranja i profesionalnog savjetovanja, polaznici Impact Inkubatora dobit će podršku lokalne i međunarodne Impact Hub zajednice te tri mjeseca članstva u Impact Hub Zagreb co-working prostoru u kojem će se program održavati.

Program završava Demo danom, na kojem će polaznici inkubatora moći predstaviti svoje poduhvate žiriju sastavljenom od predstavnika Impact Hub Zagreba, Unicredit Foundation, Zagrebačke banke i stručnjaka na polju društvenog poduzetništva, nakon čega mogu osvojiti nagradu UniCredit Fondation koja će početnim kapitalom poduprijeti tri najbolja tima, svaki s iznosom od 7.500 eura.

Uz to, ta će tri tima podijeliti dodatnu nagradu YCYP - Your Choice, Your Project, u iznosu koji će za svaki tim odrediti broj glasova zaposlenika Zagrebačke banke.

Više o idejama koja  su dobrodošle u emisiji Dobro jutro, Hrvatska  govorili su Ana Raguž iza Impact HUB Zagreba i Elizabeta Novaković, dizajnerica iz Acro Goal Achievera, pobjednica u prethodnom ciklusu koja je osmislila je Acro – planer, planer koji pomaže studentima u organizaciji.