I mladi mogu vježbati poduzetništvo

Edukativna računalna igra 'Kesh up' projekt je Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke. Ovih je dana dobila je priznanje na globalnoj razini. MEDEA Awards komisija ovu je računalnu simulaciju, u konkurenciji od dvije stotine prijavljenih, svrstala u jedan od jedanaest najboljih projekata te vrste na svijetu.
 
Program je prilagođen uzrastu od 13 do 18 godina, cilj je podučavati igrače osnovama poduzetništva u virtualnom okruženju gradova Rijeke i Ptuja, te je stoga i dvojezična. Da bi se igrači okušali u poduzetništvu na raspolaganju su im pet različnih djelatnosti, a za uspjeh u igri potrebna je brza reakcije, dobro strateško planiranje i kompleksno rješavanja problema. Igrom se razvija sposobnost zaključivanja, kreativnost i brzo snalaženje u novim situacijama.

Igra je nastala kao dio projekta EnterYOUTH koji je sufinanciran od strane Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007-2013, a kojem je Grad Rijeka vodeći partner, s partnerima RRA Porin d.o.o., Ekonomski fakultet u Rijeci, Šolski centar Ptuj i ZTC Bistra Ptuj.

O ovoj računalnoj simulaciji za emisiju Dobro jutro, Hrvatska  govorio je Davor Pasarić, jedan od kreatora.