105 'Hajdukovih murvi'

Uoči subotnjeg 105. rođendana Hajduk se priključio velikoj misiji očuvanja i zaštite svoje stare murve. Zahvaljujući suvremenoj biotehnologiji stvorene su sadnice murve identične onoj na Starome placu, gdje je Hajduk i osnovan. Prvih 105 mladica bit će zasađeno na raznim mjestima u gradu, a uskoro će i navijači moći nabaviti svoju.

Pod legendarnom murvom na Starome placu rodio se Hajduk. Pod njezinom krošnjom odgojene su generacije Hajdukove djece. Radovala se najvećim uspjesima kluba i plakala kad je zauvijek otišao na Poljud. No nisu je zaboravili. Znanstvenici su, na inicijativu grupe entuzijasta, genetički modificirali originalnu murvu sa staroga placa. Njezine mladice bit će posađene na brojnim gradskim lokacijama, ali i u vrtovima i domovima navijača.

Uoči subotnjeg 105. rođendana Hajduk je potpisao svečanu povelju o suradnji s praškom Slavijom. Upravo su iz Praga splitski studenti donijeli prvu nogometnu loptu i dali ime Hajduku. Tim povodom Hajduk je i simbolično vraćen studentima - prva murva posađena je u splitskom kampusu.

Hajdukova murva šutljivi je svjedok slavne nogometne povijesti splitskoga kluba. Zahvaljući znanstvenoj tehnologiji odsad će svoje grane raširiti po cijelome svijetu, gdje god žive hajdukovci. Jer ako Hajduk živi vječno,onda je sudbinska zapovijed da i njegova murva živi vječno.