Teleći kotleti s orasima, gorgonzolom i batatom uz salatu od radiča

Ekipa Kruške: Anita Margić i Slobodan Dragičević, grafičar iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Tihomira Krijana i Martinu Zebić, ekonomisticu iz Zagreba.
Gost kuhar bio je David Skoko.

Recept Anite Margić: Teleći kotleti s orasima, gorgonzolom i batatom uz salatu od radiča

Sastojci:

- 4 lijepa teleća kotleta, ravnomjerno izrezana i ne prevelika
- 1 šalica oraha
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g gorgonzole
- 2 narančasta batata
- 1 režanj češnjaka
- 1 limun
- 1 naranča
- 1 vezica timijana
- 1 glavica crvenog radiča

Priprema:

1. Kotlete posoliti, popapriti i lagano nauljiti, peći na zagrijanoj tavi oko 6-8 min sa svake strane, ovisno o veličini.
2. Orahe tostirati na 160°C oko 10-ak min. Grubo ih nasjeckati.
3. Slatko vrhnje zagrijati, prije vrenja dodati u njega gorgonzolu izrezanu na kockice. Pustiti da lagano kuha, miješajući da se sir otopi i poveže u umak.
4. Batat narezati na ploške, ubaciti u kipuću vodu i kuhati oko 4 min, ocijediti. Na tavi rastopiti maslac, ubaciti batat, dodati limunovu koricu i timijan. Lagano pirjati oko 10-tak min.
5. Salatu očistiti, narezati na rezance i začiniti sa sokom od pola limuna i naranče, soli, paprom i maslinovim uljem. Servirati s malo tostiranih oraha.
6. Kotlete servirati s umakom od gorgonzole, orasima, babatom i salatom.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 11. veljače:


Pureći ražnjići s povrćem i zapečena punjena paprika


Juhica i špageti s kukuruzom


Jela od švoje

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.