Suvremena Snjeguljica je posrnula tajkunica koju patuljci vraćaju u život

Što se događa s likovima iz bajki kada one završe rečenicom '...i živjeli su dugo i sretno'? Time se bavi prva ovogodišnja premijerna predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka - 'Snjeguljica d.d.' čija će premijera biti večeras u 19 sati.

Autorica teksta i dramaturginja Vedrana Balen Spinčić Snjeguljicu braće Grimm smješta u današnje vrijeme kao bezobzirnu tajkunica koja se obogatila na vlastitom brendu i kojoj patuljci pomažu da se vrati u svoju bajku i sjeti se što je zaista važno. Ovom predstavom odrasle gledatelje potiče da se zapitaju kakvi smo ljudi, kakvi smo bili i u što se pretvaramo.

Najnovija riječka snjeguljica višeslojna je predstava za djecu i odrasle. Redatelj Serđo Dlačić kaže da 'ima razina k'o kapula' te da će djeci sigurno biti smiješna i zabavna. Odraslima će ponuditi suvremenu priču o Snjeguljici koja je zagrizla otrovnu jabuku neoliberalnog kapitalističkog društva i postala ono što svaki dan možemo vidjeti u novinama.

Snjeguljicu igra Petra Šarac koja objašnjava da ova predstava nema puno veze s originalnom bajkom braće Grimm. Prilagođena je današnjem vremenu i bajku koristimo za nešto drugo - da bismo se vratili na ono što smo bili nekad, kad smo bili djeca, kaže glumica, uz koju u predstavi igraju Zlatko Vicić, Alex Đaković, David Petrović i Dubravka Tintor.

Autorsku ekipu predstave čine još kreatorica i tehnologinja lutaka i scenografije Luči Vidanović, skladatelj Igor Karlić i oblikovatelj rasvjete Sanjin Seršić.