Otvorena izložba hrane i pića 'Histria 2016.'

U Puli se od 12. do 14. veljače održava 23. izložba hrane i pića 'Histria 2016.'. Riječ je o projektu koji je Hrvatska gospodarska komora pokrenula 1994. godine u cilju prepoznavanja kreativnosti i inovativnosti malih proizvođača, odnosno predstavljanja hrvatskih proizvoda na sve zahtjevnijem tržištu.

Tijekom godina izložba je potvrdila kvalitetu i postala mjesto tradicionalnog okupljanja izlagača iz cijele Hrvatske s ciljem povezivanja poljoprivrednih proizvođača i prehrambene industrije. Na ovogodišnjem izdanju izložbe 'Histria 2016.' predstavit će se 114 izlagača s 35 novih proizvoda.

Tijekom trodnevne izložbe posjetitelji će moći kupiti i degustirati maslinova i bućina ulja, suhomesnate proizvode, nabaviti biljne čajeve, prirodnu kozmetiku i slične proizvode. U programu je i radionica Detoksikacija za zdravlje i ljepotu, predavanje o EU fondovima te predstavljanje knjige Alergija na hranu - od stresa do sklada.

U sklopu sajma održat će se i 2. Forum obiteljskog smještaja Istarske županije koji će okupiti iznajmljivače smještaja u turizmu. Organiziraju ga Zajednica obiteljskog turizma Istarske županije i Upravni odjel za turizam.