Obilježen Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao

12. veljače je Godišnji međunarodni dan za zimsku vožnju biciklom na posao. Međunarodni dan zimskog bicikliranja - 'Winter bike to work day', projekt je pokrenut u Kanadi godine 2013., s ciljem da se potaknu građani da na posao idu biciklom bez obzira na vremenske uvjete.

Akciji se prošle godine pridružio i Zagreb te osvojio prvo mjesto po broju prijavljenih građana. Zahvaljujući odzivu, i ove je godine perjanica zimskog bicikliranja. Vodeći se prošlogodišnjim rezultatima, odnosno odličnim odzivom građana na akciju, Udruga Sindikat biciklista odlučila je poduprijeti je i ove godine.

Jutros su za bicikliste organizirali pravi zdravi doručak, voće i jogurt, i već od ranih sati bilo je jasno da je zanimanje za akciju i ove godine premašilo očekivanja. Neki od njih otkrili su da im je bicikl gotovo uvijek prvi izbor: Pa, idem biciklom svaki dan kad mi je prilika, osim kad kiša pada. 

Kad je kiša, stavim kabanicu i samo hrabro. Mokra sam, ali nema veze. Bolje nego tramvaj, kazala je pak jedna Zagrepčanka. Vožnja biciklom ekološki je, jeftiniji i zdraviji način kretanja gradom - poručuju organizatori - Udruga Sindikat biciklista.