Ljubav i sport idu zajedno

Priča o Antoneli i Hrvoju je i ljubavna i sportska. Ne može se odlučiti na kojem je području uspješnija, najbolje procijenite sami.

Antonela Golobić, seniorska prvakinja u brzom hodanju i Hrvoje Čukman, deveti na svijetu u disciplini 400 metara s preponama. A zajedno su par već dvije godine.

Dogodilo se to na jednom dvoranskom natjecanju. Upoznali su se, počeli pričati i počeli se sviđati jedno drugom. Ipak, Antonela je bila hrabrija pa je prva poslala poruku Hrvoju, a kako sreća prati hrabre, evo ih danas svakoga dana na atletskoj stazi zagrebačke Mladosti kako istovremeno treniraju i razmjenjuju nježne poglede.

Mladi i stidljivi, smijulje se kad treba pričati o osjećajima, iako je sve jasno kao dan kad ih vidite zajedno. No, kad su u pitanju sportski rezultati, tu nema straha. Vidi se da su rođeni za sport. Antonela trenira šest puta tjedno, po sat i pol do dva, baš kao i Hrvoje, pa slobodnog vremena uspiju uloviti tek nešto malo vikendom. A treniraju na stadionu bez obzira na vremenske uvjete, i po kiši i po snijegu.

Stoga su i rezultati tu. Osamnaestogodišnja Antonela počela se u šestom razredu osnovne škole baviti atletikom, a godinu dana mlađi preponaš Hrvoje nesuđeni je košarkaš, ali kad je počeo trenirati atletiku sve više i više se zaljubio u atletiku, sad ne može više bez nje.

Za Hrvojevu disciplinu najviše se trgaju u SAD-u, dok su Rusi skloniji brzom hodanju. Možda vam na trenutke ovo izgleda kao trčanje, a između te dvije discipline doista jest tanka granica, stoga su pravila jako stroga. Kod brzog hodanja uvijek jedno stopalo mora biti na pod, ne smije biti pogrčeno koljeno, jer je to automatska diskvalifikacija, objašnjava Antonela.

I preponaši imaju ništa manje stroža pravila. Ne smiješ zaobići preponu, ne smiješ nagaziti liniju, ne smiješ dotaknuti preponu rukom, rušiti rukom i ne smiješ nogom proći preko, to je sve diskvalifikacija, jasan j Hrvoje.

Na kraju srednje škole, a na pragu nekih novih odgovornosti, Antonela i Hrvoje jedino što znaju jest da žele ostati zajedno, bilo ovdje ili negdje u bijelom svijetu.