The Voice: U mentorskim timovima još samo sedam mjesta

Audicije u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske bliže se kraju. Nakon večerašnje emisije u mentorskim timovima ostalo je još samo sedam slobodnih mjesta. Mentori su među mnogim odličnim vokalima večeras odabrali osmero kandidata koji su ih oduševili izvedbom i glasom. Interpretacije slične izvorniku, nedostatak energije i izbor preteške pjesme, prema ocjenama mentora, večeras su bili razlozi zbog kojih neki nisu uspjeli proći audiciju.

Emisiju je otvorila Splićanka Kristina Krolo (20) koja je priznala da je veliki 'tremaroš'. Studentica građevine na audiciji je otpjevala pjesmu 'The story' Brandi Carlile, a mentor Jacques Houdek okrenuo joj se u prvim taktovima refrena. Osvojila ga je nijansama u izvedbi, a na njegovo pitanje koje snove sniva, Kristina je odgovorila: 'Ja bi' samo pivala'. 'To je jedini pravi odgovor za svakog pravog pjevača', rekao je Jacques, a Indira je dodala da ima 'prekrasan glas koji miluje - baš onako za dobro jutro i laku noć'. 'Tako ću te s guštom ukrasti Jacquesu', rekao je Tony koji smatra da će Kristina mnogo napredovati i puno toga postići u svijetu glazbe.

Veliki emotivac koji kaže da je mandolina produžetak njegovih osjećaja, Karlo Vudrić (22) iz Okruga Gornjeg na Čiovu, na The Voice se prijavio jer želi pobjeći od životne monotonije. Mentorima je ponudio svoju interpretaciju pjesme Christine Perri 'A thousand years', a oni su se do zadnjega trenutka premišljali i međusobno nagovarali hoće li se okrenuti. 'Odlična boja glasa, sad mi je baš krivo', priznao je Tony, a pogrešku su priznali i drugi mentori. 'Imaš izvrstan  vokal, odličan si showman i blistava ti je budućnost', rekla je Indira. Karlo je ipak neprolazak na audiciji dobro podnio. Našalio se s mentorima, a Ivana je u jednom trenutku povukao na pozornicu i stao mu na prste.

Lara Demarin (19) iz Pule prvi nastup imala je sa samo četiri godine. Na audiciji se predstavila pjesmom 'Price tag' Jessie J., a u posljednjem trenutku okrenuli su joj se Tony i Ivan. Ivan je u njezinu glasu prepoznao da se radi o mladoj osobi, a svakako vidi mjesta za napredak. Tony je izrazio nadu da će Lara ostvariti uspjeh u natjecanju, a ova studentica fizioterapije odlučila je biti upravo u njegovu timu. 

Izvedbom pjesme 'You shook me all night long' sastava AC/DC Osječanka Ruža Janjiš (28) publiku je podignula na noge i jedina večeras oduševila sve mentore. Štoviše, Tony joj se okrenuo za manje od dvije sekunde, a Ivan je i zaplesao. Nakon izvedbe mentori su se borili da je osvoje i privuku u svoj tim. 'Već te snube, ja bih ti prvo udvarao', rekao je Jacques, na što je Dečak odvratio: 'Nije njoj do šansone, pjevala je AC/DC'. 'Dečak možda skače po krovu četrnaestice, ali svijet voli pobjednike, a ja ću te voditi najbolje', rekla je Indira koja je ipak bila najuspješnija u borbi te je zagrlila novu članicu svojega tima.

Vedran Bosnić (20) iz Zagreba obožava adrenalinske sportove, a pjevanju se ozbiljnije posvetio prije godinu dana. Želja mu je bila zabaviti publiku i dobiti konkretne kritike. To se i ostvarilo, premda Vedran nije prošao audiciju jer je, prema sudu mentora, njegova izvedba pjesme 'Redemption song' Boba Marleya bila preslična izvorniku, čega se uostalom i sam pribojavao. 'Čitavo vrijeme čekao sam da pustiš glas i da nam pokažeš raskoš, ovo mi je bilo kao da slušam nešto što sam već čuo', rekao je Ivan.

Modna ilustratorica iz Zagreba, Ana Androić Knežević (37) predstavila se pjesmom „SunriseNorah Jones. Dok su slušali njezinu izvedbu mentori su komentirali mekoću glasa i lakoću izvođenja, a gotovo istodobno okrenuli su joj se Tony i Indira. 'Inače je veliki džentlmen, ali nemojte pasti na to', rekla je Indira koju se dojmio Anin fin i sanjiv glas. 'Imao sam osjećaj kao da je netko upalio masažu na ovoj stolici', Tony je komentirao Anin mek i ugodan glas, a Ana je na kraju odabrala biti upravo u njegovu timu.

Milan Prša (37), glazbenik iz Karlovca, na audiciji je izveo 'You do something to me' Paula Wellera. Premda je Jacques nagovarao Ivana da se okrene, to je na kraju učinila Indira. 'Osvojila me dinamika u tvojem pjevanju i veselim se radu s tobom', rekla je Indira i istaknula njegov lijep mekan vokal i emociju u izvedbi. Mentori su se našalili te su Indira i Ivan zamijenili jakne, a Jacques je komentirao kako mu je 'najjače što je Ivanu Indirina jakna taman'.

Interpretacijom pjesme 'Sweet child o' mine' sastava Guns N' Roses mentorima se predstavio Toni Markovski (20) iz Rijeke. Dosad je stekao bogato iskustvo u nastupima na raznim pozornicama, no sreće na pozornici The Voicea, nažalost, nije imao. Mentorima je u njegovoj izvedbi manjkalo energije. 'Nedostajalo mi je malo energije i zbog toga se nisam okrenuo, oprosti, ali imaj gaže i dalje i slušaj sebe', poručio mu je Ivan.

Marin Šoštarić (25) iz Bijele Gorice pokraj Zaprešića na audiciji je izveo 'Black dog' sastava Led Zeppelin, no nije privukao ni  jednog mentora. Ipak, pohvalili su Marina što se odlučio predstaviti s tako teškom pjesmom. 'To je bio težak zalogaj, nažalost nisi pogodio što ne znači da nećeš sljedeći put ili da nećeš imati uspjeha u svojoj karijeri nevezano za našu odluku', rekao je Ivan.

Nasmijana Splićanka Katarina Vučetić (26) nema glazbenog iskustva, a na audiciji je otpjevala 'Give me one reason' Tracy Chapman. Razlog za sreću Katarini je dala Indira okrenuvši se u posljednjim taktovima pjesme. 'Predivan karakter, predivan vocal – to je ono što me privuklo', rekla je Indira. Obrazlažući zašto se nije okrenuo, Jacques je istaknuo  kako je riječ o dobroj izvedbi kojoj je nedostajalo malo da dosegne vrh potreban da bi se okrenuo. Katarina se našalila kako vjerojatno ne bi niti funkcionirali jer je vegetarijanka i nasmijala sve mentore.
Atmosferu jazza u studio je donijela Valentina Gyerek (31), profesorica klavira iz Belišća, pjesmom 'Boulevard of broken dreams'. 'Dečak, preklinjem te', rekao je Jacques svom kolegi koji se na kraju ipak okrenuo Valentini. 'Uživao sam u tvojoj izvedbi. Bila je čarobna', rekao je Ivan koji je jednostavno želio čuti pjesmu do kraja. Jacques je pohvalio njezin izgovor engleskog jezika te vrlo izražajnu i pomalo teatralnu izvedbu, a na koncu nije mogao objasniti zašto se nije okrenuo. Tony joj je čestitao riječima da mu je drago što je Valentina ušla u natjecanje te da je ponosan što se Ivan okrenuo.

Zagrepčanki Ivani Benc (29), zahvaljujući izvedbi Adeline pjesme 'Don't you remember', okrenuli su se Jacques, Indira i Ivan. 'Ovo je jedna od boljih audicija koje sam slušala i stvarno sam uživala' rekla je Indira. 'Samo ću biti presretan ako dođeš u moj tim', kratak i jasan bio je Ivan. Oduševljenje izvedbom nije krio ni Jacques. Baš je bilo lijepo, prozračno, a pohvalio je i hrabar odabir pjesme koja nije jako popularna. Ivana je na kraju odlučila ući u Jacquesov tim, a mentor ju je otpratio s pozornice.

Do iduće subote 'The Voice - Najljepši glas Hrvatske' možete pratiti i preko internetske stranice, Facebooka i Twitter stranice, Instagrama te YouTube kanala. Uz to, vijesti vezane za show možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Korisnici The Voice Hrvatska mobilne aplikacije za Android i iOS mogu pregledavati ekskluzivan sadržaj, pratiti omiljene natjecatelje i igrati nagradne igre.