Projekt udruge Krijesnica – Malo svjetlo nade

U projektu 'Malo svjetlo nade' kojeg provodi udruga Krijesnica sudjeluju mladi liječeni od malignih bolesti koji svojim savjetima pomažu oboljeloj djeci, njihovim roditeljima, ali i okolini.

U projektu je zamišljeno da mladi ljudi koji imaju iskustvo liječenja od malignih bolesti u mladoj dobi sada svojim svjedočanstvima ohrabruju djecu koja su trenutno u liječenju, ulaskom u bolnice, razgovorom s njima, ali isto tako djecu koja su završila s liječenjem i sad se trebaju vratiti u matične sredine, u svoje škole, o projektu kaže Zoran Cipek, ravnatelj udruge Krijesnica. 

Mladi volonteri priključili su se i projektu ponukani vlastitim iskustvom. Meni trebala pomoć dok sam bio u bolnici i da tako i drugima treba pomoć, ističe jedan od njih Marin Ćujić. I danas nakon što su prošli iskustvo liječenja nije im lako o njemu govoriti, iskreno priznaje Mihael Severinac. Ana Radunić sjeća kako joj je bilo kada se nakon liječenja vratila u razred, s tek izraslom kratkom kosom dok su sve djevojčice imale duge kose te sada drugima pomaže da što bezbolnije prođu kroz razdoblje oporavka kada kosa naraste i ojača.

I Marinu i Mihaelu i Ani je to što je razred bio pripremljen na njihov povratak olakšalo 'povratak na staro', pa sada oni pomažu djeci i njihovim roditeljima da bi liječenje i povratak u okolinu nakon liječenja prošao što bezbolnije.