'Putnici' u Muzeju automobila

Recikliranje je već nekoliko godina ne samo popularno već i poželjno. Primjerice, od starih se novina rade uporabni predmeti pa i skulpture. Upravo neke od njih nalaze se u Muzeju automobila Ferdinand Budicki.

Kamo god doputuju, pokretne skulpture Putnici, svestrane umjetnice i art terapeutkinje Margarete Vidmar, ispričaju i stvore pokoju novu priču. Tako je i ovdje. U Muzeju starih automobila koji mame na dodir, maštu, putovanja... Kroz vrijeme i prostor. Putnici reagiraju na poziv. Ponekad su to spontane gerilske akcije autora. Do sada su gostovali u muzejskim i galerijskim prostorima, primjerice u Muzeju suvremene umjetnosti. Ali isto tako u kafićima, klubovima, plažama, palubama, otocima, trgovima... kako ovdje tako i u inzomestvu. Putovali su u Kambodžu… , o Putnicima kaže Margareta Vidmar.

Skulpture odražavaju individualno i kolektivno nesvjesno, misli, želje i strahove, potiču komentar, emociju, komunikaciju, povezuju ljude, kaže Margareta. Tako i publika ima priliku zakoračiti u instalaciju. Ovo je deseta izložba u Muzeju automobila Ferdinand Budicki i možda najneobičnija. Ali kada se vide lutke Putnici vidi se da su kompatibilni, jer putnici i automobili idu zajedno. Drago nam je da idemo korak dalje i da smo otvoreniji za neke avangardnije izložbe, da nemamo samo klasične izložbe automobila i motora, ističe Valentino Valjak, voditelj Muzeja automobila Ferdinand Budicki.

Putovanja ili tek san o njima otvaraju neke nove svjetove, a ponešto o nekima od njih možete doznati od ovih neobičnih Putnika koji u Muzeju automobila ostaju do kraja veljače.