Mljet ponovo ima most

Na otoku Mljetu još davno je izgrađen most koji je spajao dvije obale mljetskih jezera, no prije 60-ak godina srušila ga je JNA. Ovih dana ponovo je sagrađen.

Mljet je nedavno britanski Telegraf svrstao u top 10 najljepših skrivenih lokacija za ljeto 2016. A kako se Mljećani pripremaju a nadolazeću sezonu istražila je dubrovačka ekipa Dobrog jutra.

Ljeti jedan od najljepših mediteranskih otoka, a zimi daleko od svega: jugo i nevrijeme Mljećane izolira od ostatka svijeta. Ipak, vrijeme kad su odsječeni od kraja, Mljećani su iskoristili za pripremu sezone. Radovi su završili i nakon tri i pol mjeseca gotova je najveća investicija u nacionalnom parku Mljet – most koji spaja sjevernu u južnu stranu Nacionalnog parka Mljet. Turisti sada mogu u jednom zaokružiti cijelu šetnju dugu 11 kilometara, prve je oduševio.

Osim turista, most znači jako puno i domaćima; lakše će doći do svog zemljišta s obje strane jezera, a i u slučaju požara vatrogasci će moći puno brže stići.

Nacionalni park prošle godine zabilježio je rekordnih 112 tisuća posjetitelja. S novim mostom ova sezona spremna je za nove rekorde.