Plavuša koju ne želite upoznati

Žene su bezbroj puta pokazale da mogu biti ravnopravne s muškarcima i na njihovom terenu. Ipak, one još uvijek izazovu zanimanje kad ih susretnemo u poslu u kojem to nije uobičajeno. Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska predstavlja neke od njih.

Upoznajte Anu Fulir, mladu i lijepu Varaždinku. Plavušu i policajku za koju stereotipi ne vrijede. Ona je pametna i spretna, studira kriminalistiku, a ono što ju izdvaja od kolegica činjenica je da je jedna od rijetkih policajki prometnih motociklistkinja.

Ana (27) živi u Varaždinu, voli se družiti s prijateljima i kolegama, voli raditi, rolati i nadasve voziti motor. Ljubav prema motorima javila se od malih nogu, od igre s autićima, motorčićima, pa sad kad sam odrasla odlučila sam i položiti ispit za motor kako bi ga vozila i u privatnom životu. Ana je iskoristila priliku kada je objavljen natječaj za školovanje za odrasle za zanimanje policajac, prijavila se i prošla.

Od 2009. radi u Postaji prometne policije u Varaždinu, a već je 2010. odlučila i poslala molbu za polaganje ispita da bi mogla raditi na motoru prometne policije. Iskreno bilo je i malo straha i malo nervoze, uzbuđenje, ali pokušala sam i išlo je. Nastavila sam i dalje voziti i nakon nekog vremena dobila sam rješenje motoriste pa sad radim na radnom mjestu s rješenjem prometnog motociklista.

Kako je sve više žena u policiji, Ana primjećuje da ih ima i sve više koje žele raditi i na motoru. Priznaje da ponekad 'zna biti teško s civilima' koji se začude kada ih zaustavi, skine kacigu i oni shvate da ih je zaustavila žena.

Ali, kao što Ana kaže, ona razbija te predrasude. Meni je ugodno i jako lijepo da se istaknem u nečemu. Da pokažem i da potaknem neke druge žene koje su možda neodlučne, možda ih moj primjer potakne da se ipak odluče.