Rolice od dimljenog lososa punjene salatom od celera i jabuke
Ekipa Kruške: Marko Perić i Nikolina Mesarov, inženjerka agronomije iz Križevaca, pobijedila je ekipu Jabuke: Lidiju Kralj i Franju Valentića, glazbenog producenta iz Zagreba.
Gost kuhar bio je talijanski kulinarski majstor Marco Sasso.
Recept Marka Perića ( Brza košara )
Rolice od dimljenog lososa punjene salatom od celera i jabuke
Sastojci:
- 1 korijen celera
- 1 jabuka
- 100 g dimljenog lososa
- slatko vrhnje
- hren
Priprema:
U limunov sok naribati celer i odmah promiješati. Dodati naribane jabuke i promiješati. Vrhnje istući, dodati hren i sve skupa umiješati u pripremljenu smjesu. Posoliti i popapriti te tako pripremljenom salatom napuniti kriške lososa i zarolati. Rolice dekorirati s limunom.
Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 16. veljače:
Njoki od cikle i špinata na umaku od oraha
Puretina s narančom i Zapečena naranča
Škampi s ananasom i laticama žutih ruža
Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.
Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.
Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!