Rolice od dimljenog lososa punjene salatom od celera i jabuke

Ekipa Kruške: Marko Perić i Nikolina Mesarov, inženjerka agronomije iz Križevaca, pobijedila je ekipu Jabuke: Lidiju Kralj i Franju Valentića, glazbenog producenta iz Zagreba.
Gost kuhar bio je talijanski kulinarski majstor Marco Sasso.

Recept Marka Perića ( Brza košara )

Rolice od dimljenog lososa punjene salatom od celera i jabuke

Sastojci:

- 1 korijen celera
- 1 jabuka
- 100 g dimljenog lososa
- slatko vrhnje
- hren

Priprema:
U limunov sok naribati celer i odmah promiješati. Dodati naribane jabuke i promiješati. Vrhnje istući, dodati hren i sve skupa umiješati u pripremljenu smjesu. Posoliti i popapriti te tako pripremljenom salatom napuniti kriške lososa i zarolati. Rolice dekorirati s limunom.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 16. veljače:


Njoki od cikle i špinata na umaku od oraha


Puretina s narančom i Zapečena naranča


Škampi s ananasom i laticama žutih ruža

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.