Thomas Hampson i The Philharmonics osvojili Lisinski

Američki bariton Thomas Hampson i komorni ansambl The Philharmonics sinoć su u dvorani Lisinski oduševili publiku iznimnim koncertom i osebujnim interpretacijama glazbe od klasičnog repertoara do evergreena američkih kompozitora 20. stoljeća.

Glazbeni doživljaj u Lisinskom otvorila su sedmorica renomiranih glazbenika članova Bečke i Berlinske filharmonije koji od 2007. udruženi u The Philharmonics oduševljavaju publiku diljem svijeta. Hrvatska je publika već imala priliku upoznati njihovu strast prema svim glazbenim žanrovima, no udruženi sa starim prijateljem opernom zvijezdom Thomasom Hampsonom iznjedrili su koncert prepun emocija i iznenađenja. Izabrali smo varijacije najpoznatijih pjesama Gershwina, Colea Portera, Irvinga Berlina, nema konspirative među nama, ovo su koncerti da se razveselimo, rekao je o izboru repertoara Hampson.

Iako je ovo prvi fizički posjet Hampsona Hrvatskoj, zagrebačka ga je  publika imala prilike upoznati u Offenbachovim Hoffmanovim pričama emitiranim uživo u programu Metropolitan u Lisinskom. Opera je bez sumnje središte mog života, ali glazba, glazba je jezik ljudskoga roda, katkad se smijete, ponekad plačete, katkad razmišljate, ponekad ludujete, svijet poezije je svijetu melodije i harmonije, od avangarde do lake muzike, sve su to različiti razgovori i uživam u svakom od njih, ističe Hampson.

Uživala je i publika koja je izmamila dva bisa - Porterovu kompoziciju 'Noć i dan' i ovacijama ispraćenu ariju iz Kalmanove 'Grofice Marice'.