U Osijeku otvoren virtualni simulator! Prve projekcije oduševile građane

U Osijeku je otvoren prvi 9 D simulator. Uređaj je to koji se koristi za projekcije virtualne stvarnosti i treći je takav u Hrvatskoj, nakon Zagreba i Splita. Već prve projekcije izazvale su oduševljenje Osječana koji su uživali u virtualnom svijetu. 

Riječ je o najnovijoj tehnologiji koja virtualnu stvarnost približava svima na dostupan i praktičan način. Projekcije u 9D simulatoru omogućuju adrenalinsko uzbuđenje vožnje na 'roller coasteru', poskakivanje u zraku na ekstremnoj klackalici, uzbudljivu vožnju svijetom dinosaura ili pak nezaboravan let na zmajevim leđima.
 
Trenutno je u ponudi 28 različitih projekcija prilagođenih svim uzrastima. Od adrenalinskih i zabavnih pa do crtanih filmova za djecu, a tu su i horori za odrasle. 9D simulator prvi u Europskoj uniji dobili su Split i Zagreb, a Osijek je treći.

Kako kažu investitori, ulagati u virtualni svijet se isplati, a dokazale su to i reakcije građana. Stoga nakon što pokriju Hrvatsku izlaze na tržište Europske unije. Više o iskustvima onih koji su ga isprobali doznala je ekipa HTV-a.