Pobjednica showa 'The Voice' Nina Kraljić nominirana za Porin u tri kategorije

Pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, Nina Kraljić, nominirana je za nagradu Porin u čak tri kategorije.

Mlada pjevačica u usponu našla se u probranom društvu nominiranih za najbolju žensku vokalnu izvedbu, uz veliku divu domaće glazbene scene, Josipu Lisac, te savjetnicu u timu mentorice Indire Levak, Dariju Hodnik. Nina je također nominirana za novog izvođača godine. Njezin singl „Zaljuljali smo svijet“, čiji je producent i aranžer Tihomir Preradović, savjetnik mentora Jacquesa Houdeka, nominiran je u kategoriji najboljeg aranžmana.

Osim Nine Kraljić, i drugi sudionici showa The Voice nominirani su za ovu uglednu nagradu. Ninin mentor Jacques Houdek tako je nominiran u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe. Album „Zmajevi na vjetru“ benda Vatra, čiji je vođa mentor Ivan Dečak, ostvario je nominaciju za album godine, najbolji album rock glazbe te za najbolje likovno oblikovanje.

Među nominiranima je i bend Pavel, u kojem su savjetnici mentora Ivana Dečaka, Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić. Njihova pjesma „Poslije nas“ bila je zapažena na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, a sada se bori za titulu pjesme godine, te u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom i najbolje produkcije. Uz to, pjesma Darije Hodnik, „Nevidljive stope“ ima nominaciju u kategoriji najbolje snimke. Hoće li netko od sudionika popularnog showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske osvojiti glazbenu nagradu Porin saznat će se 17. ožujka.
 
Do iduće subote „The Voice – Najljepši glas Hrvatske“ možete pratiti preko službene internetske stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu, YouTubeu i multimedijskoj platformi HRTi. Vijesti vezane za show također možete pratiti na Drugom programu Hrvatskoga radija. Sve veći broj korisnika mobilne aplikacije za android i iOS “The Voice Hrvatska” prati omiljene natjecatelje, ekskluzivne sadržaje i zabavlja se uz nagradne igre.