Najmlađa zvijezda 'Patrole na cesti'

13-godišnja Šibenčanka Anđela Šmit igra jednu od glavnih uloga u kriminalističkoj seriji 'Patrola na cesti' što se od kraja siječnja prikazuje na HRT-u.

Iako nije sigurna želi li kad naraste biti glumica jer, kaže, voli kemiju i biologiju, Anđela se izvrsno snašla na setu i pred kamerama.

U dramskoj radionici šibenskog kazališta 'Ivana Jelić' pod palicom glumice Oriane Kunčić glume djevojčice i dječaci. A upravo je nju, kao casting direktoricu, lani nazvao redatelj i scenarist Zvonimir Jurić. Odlučio je raditi seriju prema kratkim pričama Jurice Pavičića, no trebala mu je pomoć, jer jedna od glavnih uloga je dječja uloga. I kad sam shvatila da je dijete zapravo jedna od bitnijih uloga pomislih: Zvone, jesi li normalan? Jer smo imali zapravo jako kratak period, a nešto što je najteže na filmu je zapravo dječja uloga, prisjeća se Oriana.

Rukavi su zavrnuti. Potraga za djetetom je započela i okončana u manje od tri mjeseca. I kad je Oriana rekla da sam ja dobila ulogu nisam mogla vjerovati, počela sam plakati, nisam znala kako ću ja to izdržati, gdje će se snimati…  Ništa nisam znala, bilo mi je užasno čudno i krivo što drugi moji prijatelji nisu dobili uloge, iskreno kaže Anđela Šmit, mlada glumačka zvijezda.

No prijateljima nije žao što je baš Anđela dobila ulogu u 'Patroli na cesti'. Pa onako, nisam mogla vjerovati prvi put kad sam je vidjela, bilo mi je tako čudno…  Anđela na televiziji, ali bila sam ponosna na nju i znam koliko je zapravo puno radila i zaslužuje sve što je dobila, priznaje Leonarda Živković, također članica Dramske radionice.

Prvu epizodu krajem siječnja Anđela je, dakako, odgledala s prijateljicama. I kad je počela prva, prvi trenutak serije, mi smo počele 'skrikati'. Onako, valjat se po kauču, bilo je užasno čudno. Bilo je čudno. Da. Vidjeti sebe prvi put. Na malom ekranu, u ulozi kćerke Nataše Janjić i Slavka Sobina. S kojim pamti prvi susret, ipak - izdvaja najneobičnije: Koliko puta se treba snimati zbog jedne minute u seriji.
Susret s nekim novim svijetom i za Anđeline roditelje. Život im se okrenuo naglavačke, no sumnje u bilo što nestale su nakon samo nekoliko dana provedenih na setu. Od pisanja domaćih zadaća, nabavljali su joj lektire, kostimografi i scenografi kad bi bili slobodni bi joj pomagali interaktivno s engleskim. Imala je neku ozljedu, pa su joj brže išli kupit med, kupus, masažu, obloge… nevjerojatno.

Bez sumnje - zvijezda je rođena! A zvjezdica u Šibeniku ima još. No za njih će se tek čuti.

A svi vi koji još niste čuli seriju, četiri epizode su na platformi HRTi, a posljednja se epizoda prikazuje u nedjelju - dakako na Prvom programu HRT-a u 20.05.