Tihana Lazović na Berlinaleu uvrštena u European Shooting Stars

Hrvatska glumica Tihana Lazović predstavljena je na svečanosti u Berlinu u sklopu projekta European Shooting Stars, kojim se svake godine na  Berlinaleu predstavljaju mlade europske glumačke nade, priopćila je organizacija European Film Promotion.

S ponosom predstavljamo Tihanu Lazović, čiji se film "S one strane" prikazuje i u službenom programu Panorama 66. Berlinalea, stoji u priopćenju Europian Film Promotion (EFP), inicijative za promicanje europskog filma koja uz pomoć Europske unije radi na promociji europskog filma.

Među aktivnosti EFP-a spada i projekt European Shooting Stars, u sklopu kojega se svake godine na Berlinaleu predstavnicima medija i filmske industrije predstavlja deset glumačkih talenata u usponu. Svečanosti European Shooting Stars nazočio je i direktor Berlinalea Dieter Kosslichk i njemačka državna tajnica za kulturu Monika Gruetters.

Film "S one strane", hrvatskog redatelja Zrinka Ogreste u kojem igra Tihana Lazović, prikazan je premijerno 14. veljače navečer u sklopu Panorame, jednog od najvažnijeg programa Berlinalea. U sklopu European Shooting Stars su već 2010. i 2011. bile predstavljene hrvatske glumice Zrinka Cvitešić i Marija Škaričić.