Mali chef

Kulinarski talent posjeduju mnogi. Ali kada ga pokazuje 11-godišnjak ekipa Dobrog jutra ne propušta priliku. Upoznajte malog chefa Antonija Vekića.  

Antonio Vekić ima 11 godina i lud je za kuhanjem. Obožava pripremati slastice. Najveća mu je potpora nona Lučana. Prvi je kolač napravio 2013. s prijateljicom koja je, priznaje Antonio, napravila veći dio posla. No to mu je bilo toliko zanimljivo da je odlučio i sam nešto napraviti, kad sam napravio dobro je ispalo.

Kako je pri tome svaki čas 'za rukav vukao' nonu Lučanu, dala mu je vrijedan savijet:  ako se misliš time baviti, mora postojati priprema. Vrlo ozbiljna priprema. Sve namirnice prije nego što počneš raditi moraju biti na stolu i poredane onako kako trebaju tijekom rada.

S tim vrijednim savjetom Antonio za sada radi samo slastice. Nije imao hraborsti prirpemiti cijeli ručak jer, iskreno priznaje, mislim samo o slasticama. Možeš ih napraviti šarene lijepe, a i slatke su, to je bonus. Antonijeva iskustva možete čitati i u kolumni kulinarskog magazina. Za što je najzaslužnija njegova mama koja je njegove uratke slikala i stavljala na društvene mreže pa su ga uočili urednici magazina. Antonio voli raditi palačinkecup cake i makaronce. A kako ih radi pokazo je ekipi Dobrog jutra.

I tako jednom tjedno jer, kako kaže Antonio, previše kalorija nije zdravo. Iako, ako ovako nastavi, morat će ih raditi - i češće.