Eagles of Death Metal završili koncert koji su prekinuli teroristi u Parizu: 'Ne možemo dopustiti da loši pobjede'

Eagles of Death Metal vratili su se 16. veljače u Pariz kako bi priredili koncert za koji je njihov frontmen Jesse Hughes rekao da je njihova "sveta dužnost" nakon što ga je prekinuo smrtonosni teroristički napad 13. studenoga 2015.

Američku rock skupinu oduševljeno je pozdravila publika u koncertnoj sali Olympia, a mnogi od njih preživjeli su napad. Koncert skupine u sali Bataclan prije tri mjeseca prekinut je napadom trojice terorista koji su ubili 90 ljudi, a napad je bio dio usklađenih napada islamskih militanata diljem Pariza u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Ne mogu dopustiti da loši dečki pobjede. Moram ponovno biti sa svojim prijateljima. Moramo ovo završiti ne za nekoga drugog, nego za nas. Govorim o svima koji su bili u Bataclanu, rekao je Jesse Hughes u intervjuu za francusku televiziju Tele. Preživjeli iz Bataclana su pušteni na koncert besplatno po uputi skupine.

Članovi rock skupine iz Kalifornije odali su poštovanje žrtvama na improviziranom spomeniku u koncertnoj sali u prosincu kada su nastupili kao predgrupa za U2. Hughes je u intervjuu ponovio svoju potporu posjedovanju oružja rekavši kako bi dopuštenje da se nosi oružje spriječilo da neki ljudi budu ubijeni 13. studenoga.

Je li vaša francuska kontrola oružja spriječila da i jedna j..... osoba umre u Bataclanu? I ako itko može na to odgovoriti želio bih to čuti, jer mislim da nije, rekao je Hughes.