Piletina s humusom u tortilji i Jabuke na žaru s kremom od cimeta

Ekipa Kruške: Pero Savanović i Rima Šemsidini, domaćica iz Zagreba, pobijedila je ekipu Jabuke: Sašu Frida i Dinu Khaled Barghathi, tekstilno-kemijsku tehničarku iz Zagreba.
Gost kuhar bio je Ante Udovičić.

Recepti Pere Savanovića

Piletina s humusom u tortilji

Sastojci:

- 500 g pilećeg zabatka bez kostiju
- 1 limeta
- 300 g rikule
- 1 konzerva slanutka
- češnjak
- tahini pasta
- 1 pakovanje tortilja

Priprema:

Piletinu mariniramo i popržimo. Od slanutka s tahini pastom napravimo humus. Tortilje popržimo i serviramo punjenje s humusom, rikulom i piletinom.
(humus je namaz od slanutka, a tahini pasta namaz od sezama)

Jabuke na žaru s kremom od cimeta
Sastojci
- 2 zelene jabuke
- 0,5 l crnog vina
- 100 g suhih smokava
- 100 g badema
- 100 g grožđica
- cimet
Priprema
Jabuke popržimo na maslinovom ulju te napravimo kremu od vina, cimeta, smokava, badema i grožđica uz dodatak gustina.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 17. veljače:


Poširani list s umakom od pinjola s endivijom i juha od zelene salate


Jadranski bouillabaisse


Špageti s češnjakom i čili papričicama

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.